Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


28.10.13

Columbia Crest Two Vines Cabernet Sauvignon 2010

Columbia Crest Two Vines Cabernet Sauvignon 2010
  • Valmistaja: Columbia Crest Winery
  • Tyyppi: Punaviini, AVA Columbia Valley
  • Maa: Yhdysvallat
  • Alue: Washington, Columbia Valley
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 11,60e (Elokuu 2013, Alko)
  • Hinta nyt: 11,99e (Helmikuu 2014, Alko)

Vaikka Columbia Crestin sivuista saa sellaisen kuvan, että talon Grand Estates -sarja olisi sitä ns. perussarjaa, on viinitalolla vielä pykälää edullisempi sarja, Two Vines, joka on näköjään siivottu kokonaan kotisivuilta pois aivan omalle sivulleen.

Two Vines Cabernet Sauvignon on Columbia Valleysta kerätyistä rypäleistä valmistettu viini, jota kypsytetään uusissa ja vanhoissa tammitynnyreissä (Winestaten printtien mukaan 12-14 kuukautta, Two Vinesin sivujen mukaan korkeintaan 10 kuukautta).

Väriltään viini on tasaisen tumman kirsikkainen ja hennosti läpinäkyvä.

Kohtalaisen avoimesta tuoksusta erottuu makeata tummaa marjaisuutta ja tummia hedelmiä, jopa hillomaisuutta, kahvinpuruja, hillittyä savuisuutta ja hieman alkoholia.

Tummien hedelmien hallitsema aromikas maku on melko täyteläinen, makean mehukas, lämmin, karhunvatukkainen ja kuivahko mutta samalla varsin kypsän oloinen. Tammi tuntuu kokonaisuudessa kohtalaisesti tuoden makumaailmaan vaniljaa ja kevyttä maitosuklaata. Tanniinit ovat melko hillittyjä ja lempeitä, hapokkuutta ei juurikaan kokonaisuudesta löydä.

Tumman marjainen jälkimaku on lämmin, mehukas ja pitkähkö. Viinistä jää tasapaksu ja melko helppo jälkivaikutelma.

Yleisvaikutelmaltaan Two Vines Cabernet Sauvignon on ihan jees, mutta kuitenkin ylettömän tylsä. Viinissä ei ole minkäänlaista potkua tai särmää (jota mielestäni Cabernet'lta on lupa odottaa) eikä viinistä myöskään löydy mitään eleganssia – 8 g/l jäännössokeri tuntuu siistivän kaiken muun paitsi kypsimmän hedelmäisyyden ja makeimman tammen uutoksen alleen.

Kokonaisuus on siis varsin yllätyksetön, makean mehukas ja pehmeä perus-CS. Washingtonia yleensä mainostetaan Yhdysvaltain viileänä viinialueena, mutta sitä ei kyllä tästä viinistä huomaa. Tosin ei tästä viinistä tunnu huomaavan oikein mitään. Tämä on tämmöinen ihan jees -tason helppo ja harmiton marja-Cabernet, jonka voi iskeä hieman viilennettynä pöytään illan viimeiseksi viiniksi kun viinin laadulla ei ole enää järin suurta merkitystä.

Lyhyesti: Pehmeä, marjahilloinen, täyteläinen ja harmiton perus-Cabernet. Varma valinta lähinnä ihmisille, jotka vierastavat "happamia" punaviinejä.

Arvio: Keskinkertainen – kaipa viinistä olisi ollut mahdollista saada ihan kelvollinen, ryhdikäs ja mielenkiintoinen viileämmän alueen Cabernet, mutta lopputuloksesta on hiottu kaikki mahdolliset särmät tammella ja tuntuvalla jäännössokerilla. Eipä siis tästä höttöisestä tusinapullotteesta hirveästi hullua hurskaammaksi tule.

Hinnan (11,99e) ja laadun suhde: Heikko – viini ei vastaa hinnan luomia odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti