Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


20.10.13

Väliaikatiedote #15: Blogin kuulumisia ja tulevaisuudensuunnitelmia

No niin, aika päästää taas meikäläinen ääneen viinien sijaan.

Jotkut ovat saattaneet huomata päivitystahtini viime aikoina hidastuneen. No, tuskin – olen kuitenkin tässä pyrkinyt pitämään kaikesta huolimatta semmoista tasaista yksi arvostelu per päivä -tahtia yllä. Ei tuolla vanhaan 45 - 60 päivitystä kuussa -tahtiin olla päästy, mutta joka tapauksessa saatu pidettyä momentumia täällä yllä.

Tahtini "hidastuminen" on nyt siis johtunut siitä, että olen kirjoittanut gradua viime kevättalvesta ja selkeästi suuremmalla intensiteetillä heinäkuun alusta. Nyt kuitenkin olen saanut työni siihen pisteeseen, että voin tallentaa gradu.docin (toivottavasti) vihoviimeisen kerran ja ryhtyä henkisesti valmistautumaan sen palautukseen ensi viikon alkupuolella.

Gradun vääntäminen on kuitenkin selvästi vaikuttanut kirjoitustahtiini blogin puolella. Sitä tuskin on siellä lukijan roolissa pystynyt havaitsemaan, mutta itselle asia on konkretisoitunut melko selvästi arvostelujen pinoutuessa lipastonlaatikoihin. Tällä hetkellä minulla siis on odottamassa julkaisua vajaa neljännestuhatta arvostelua viineistä ja muutamasta oluesta, joita on tullut elokuusta eteenpäin maisteltua. Joten nyt kun vapaa-aikaa yhtäkkiä jälleen löytyykin, pitänee ryhtyä urakalla tykittämään niitä blogiin – muussa tapauksessa saan tulevista tuttavuuksistani arviot tänne vasta ensi kesänä!

Suurin syy kerääntyneiden arvostelujen runsaalle määrälle on graduni lisäksi loppukesän ja syksyn aikana olleet viinitapahtumat: tässä on siis gradun kirjoittelun ohella tultu kierrettyä maistelemassa mm. jenkkiviinejä Yhdysvaltain suurlähetystössä, Mikä Viinin tarjontaa Wanhalla ylioppilastalolla, ranskalaisten pientuottajien pullotteita Ranskan suurlähetystössä, viinejä Itävallasta ravintola Sipulissa sekä maahantuojien valikoimaa erilaisissa pikkutilaisuuksissa. Erityisesti Itävallan ja Ranskan viinejä esitelleet tapahtumat olivat yksiselitteisen mainioita ja tasoltaan todella monipuolisia ja korkealaatuisia! Kannattaa siis valmistautua lukemaan paljon kyseisten maiden viinejä koskevia arvioita tulevaisuudessa.

Sitten lopuksi tässä valmistumisen häämöttäessä mietityttää että mikä meikäläisestä sitten tulee isona. Saan nyt Helsingin yliopistolta kieltenopettajan paperit, mutta tällä hetkellä fiilikset ovat sellaiset, että mieluiten kokeilisin elämää viinialalla. Opettamaan ehtii myöhemminkin. Pitänee tässä gradun hyväksymistä ja virallisia papereita odotellessa ruveta suunnittelemaan miten sitä onnistuisi tunkemaan itsensä Suomen piskuiseen viiniskeneen...

2 kommenttia:

 1. Sun postaustahti on kyllä ollu niin kovaa, ettei meikäläinen oo meinannu perässä pysyä (ehkä vaikuttaa hämäläinen syntyperä)
  Opetusasiasta sen verran, että johan sä meitä opetat...
  - ainaski viinien saloihin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onneksi kukaan ei pakota seuraamaan postauksia reaaliajassa - täällähän ne vain odottavat lukemistaan!

   Ja juu, kyllähän kai tässä myös tulee opetustakin sitten hoidettua kaiken muun kirjoittelun ohella. :) Sääli vain, etten sillä vielä pysty vuokraani maksamaan!

   Poista