Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


29.10.13

Elvis Presley The King Cabernet 2011

Elvis Presley The King of Rock n' Roll Cabernet Sauvignon 2011


Tänä tuotteistamisen aikakautena ei Elvis-viinin vastaantuleminen ole mikään yllätys – onhan nyt näkynyt mm- Motörhead-, Slayer-, KISS-, ja Yö-viinejä, Motörhead- ja Iron Maiden -olutta ja jopa Katri Helena -kuohuviiniä. Sen sijaan se tuli jo pienenä yllätyksenä, että on olemassa oikeasti Elvis Presley -viinitalo, joka tuottaa joka vuosi neljää erilaista Elvis-viiniä. Siinä missä muut artistiviinit ovat vain muualta tilattuja ja uudelleenetiketöityjä viinejä (Iron Maiden sentään osallistui oluen valmistusprosessiin), on Elvis-viini viety aivan nexteille leveleille – viinitalo tuottaa viinin alusta loppuun itse. Sääli vain, ettei viinintekoprosessista kerrota piirun vertaa missään.

Mielenkiintoisesti viinistä löytyy erilaisia tietoja: viinin kotisivut mainostavat viinistä löytyvän Cabernet Sauvignonia 79% ja loput on täytetty Durifilla; Systembolagetin sivuilla taas mainitaan viinin olevan 100% Cabernet. Sekä System että Alko mainitsevat myös viinistä löytyvän 9 g/l jäännössokeria, kun taas Winestaten läpyskät mainitsevat jäännössokeria olevan "vain" 7 g/l. Varmaan vuosikertakohtaista vaihtelua, mutta itselläni ei kyllä ole hajua mitkä tiedot koskevat mitäkin vuosikertaa.

Väriltään Kuningas muistuttaa viereisessä lasissa nököttävää Two Vines Cabernet'ta, ollen myöskin hieman läpinäkyvä ja tumman kirsikkainen, mutta sävyltään hieman sinertävämpään taittuvampi. Lisäksi väri tuntuu katoavan melko voimakkaasti reunoja kohti.

Kevyehkö tuoksu on vaatimaton, eikä onnistu vakuuttamaan. Siitä erottuu lähinnä mustaherukkakaramellia ja sillä on hieman teollinen yleisilme.

Melko kevyehkö maku on pehmeä ja puruvoimaton. Tuoksun lailla teollisen oloisesta makumaailmasta löytyy vadelmaisuutta, kevyttä mausteista tammea ja makeata mustaherukkakaramellia. Kokonaisuus on Cabernet'ksi hämmentävän ohut, kevythappoinen ja vähätanniininen.

Melko lyhyt ja tympeä jälkimaku on varsin vaatimaton ja jättää kielelle keveän, tuoreiden tummien marjojen aromin. Viinistä jää melko vetinen ja ohut jälkivaikutelma.

Joo ei, tämä on kehnoa tavaraa. Ehdottomasti koko Yhdysvallat viinimaana -maistelun heikoin viini. Sääliksi käy Elvaria kun tämmöistä tavaraa markkinoidaan hänen nimellään ja pärstävärkillään. Jos haluat ostaa lahjan vankkumattomalle Elvis-fanille, jätä tämä viini ostamatta. Tällaisella viinillä tehdään vihollisia.

Lyhyesti: Rock n' rollin kuninkaalla myyvä viini, josta on melko vaikeata löytää mitään positiivista. Yleensä rotevana rypäleenä tunnettu Cabernet Sauvignon on hämmentävän ohut, vetinen pehmeä ja vaatimaton tässä pullossa.

Arvio: Huono – eipä tästä viinistä paljoa Elvistä löydy. Mitä nyt viini on yhtä pehmeän oloinen kuin herra Presley viimeisinä elinvuosinaan.

Hinnan (15,99e) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti