Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


2.5.12

Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett Feinherb 2011

Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett Feinherb 2011
  • Valmistaja: Weingut Van Volxem
  • Tyyppi: Valkoviini, Prädikatswein (QmP) Kabinett Feinherb
  • Maa: Saksa
  • Alue: Mosel-Saar-Ruwer, Saar, Wiltingen
  • Rypäleet: Riesling (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 11-17e (Huhtikuu 2012, wine-searcher.com)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)
No niin, pienen tauon jälkeen paluu saksalaisten valkoviinien, ja erityisesti upean Van Volxemin tuotosten pariin. Vuorossa on Rotschieferin viinitarhan Rieslingistä valmistettu Kabinett Feinherb, eli ns. puolikuiva laatuvalkoviini.

Väriltään viini on ohuehko viherkeltainen. Tuoksussa on tuoretta, vihreätä omenaa, makeahkon hapanta limettiä, mineraalia ja mehevää hunajaisuutta.

Ensimaku on rapsakan hapokas, runsas ja voimakkaan mineraalinen. Kielelle leviää runsas hedelmäisyys, mutta makeasta persikkaisuudestaan ja aprikoosisuudestaan huolimatta raikas ja särmikkään terävä.

Jälkimaku on keskipitkä, hapokas ja sitruksinen. Yleisvaikutelmana viinistä jää hyvin yleismiellyttävä ja tasapainoinen kuva. Kovinkaan erikoinen tai erityisen mieleenpainuva Rotschiefer Kabinett ei ole, mutta n. 15 euron tuntumassa se on oikein perushyvä, miellyttävä ja taiten tehty puolikuiva valkoviini, josta on käytännössä mahdotonta löytää pahaa sanottavaa.

Lyhyesti: Erittäin tasapainoinen, miellyttävä ja elegantti puolikuiva Riesling.

Arvio: Miellyttävä – viini on keskitason puolikuivaksi Rieslingiksi oikein tasapainoinen ja maittava. Kuitenkaan mistään kovinkaan erityisestä valkoviinistä ei ole kyse.

Hinnan (11-17e) ja laadun suhde: OK – viini on hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti