Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


21.5.12

Väliaikatiedote #3

No niin, muistiinpanoni Saksan Viinitiedotuksen järjestämiltä viinimessuilta ovat nyt saatu vihdoin jaettua tänne kaikkien nähtäväksi. Kaikkia maistamiani viinejä en toki pistänyt tänne; kaikista ei tullut kirjoitettua muistiinpanoja, kun taas joistain viineistä muistiinpanoni olivat niin vajaavaiset, ettei niistä saanut kovinkaan kummoista arvostelua kasaan. Toivottavasti tulin kuitenkin kirjoittaneeksi tarpeeksi monesta viinistä tarpeeksi kattavia arvosteluita, että niistä saa riittävän hyvän kuvan jos mielenkiinto on päässyt heräämään!

Huomenna sitten lähdenkin viikoksi Bardolinoon nauttimaan (toivottavasti!) auringosta, ihmettelemään Bardolinon ja lähistön Valpolicellan viinikulttuuria ja viettämään syntymäpäiviäni. Sekä terästämään italian kielen ruostuneita taitojani.

Palattuani voinkin jättää blogissani paljon huomiota saaneet saksalaisviinit vähäksi aikaa rauhaan ja keskittyä lomareissulla maistamiini viineihin, aikaisemmin toukokuussa pidetyillä Portugalin viinimessuilla kirjoittamiini muistiinpanoihini sekä niihin kaikkiin muihin satunnaisiin viineihin joita vastaani tulee.

Huomiseen mennessä blogini hiljenee viikoksi. Palaillaan asiaan sitten kuun vaihteessa! Arrivederci, tutti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti