Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


10.5.12

Väliaikatiedote #2

Tervehdys, arvon lukijani!

Tänään tapahtui kaksi hienoa asiaa:

a) Palautin vihdoin ja viimein yliopistolle yli puoli vuotta minua riivanneen tutkielmani. (Itse asiassa tämä blogi oli alun perin keino prokrastinoida tutkielman tekemisen sijaan; lupaan kuitenkin jatkaa blogaamista, vaikka tutkielmani ei enää vainoakaan minua takaraivossani!) Tämä siis oli päivän suurin uutinen, sillä vielä pari viikkoa sitten uskoin etten saisi runnottua tutkielmaa loppuun ja olin valmis heittämään hanskat naulaan. Onnistuin kuitenkin keräämään voimavarani kasaan ja pinnistämään tutkielmani loppuun, mistä olen nyt äärettömän ylpeä!

b) Piipahdin Portugalilaisten viinien messuilla, jotka olivat todella kokonaisuutena todella mielenkiintoiset ja enologisia horisontteja avartavat: pääsin tutustumaan erittäin moneen uuteen, ennestään tuntemattomaan viinilajikkeeseen sekä päivittämään tietojani muutamista vanhoista, tutuista tuotteista. Päivän tärppi oli kuitenkin joka tapauksessa Beiran alueelta tulevan Quinta dos Termosin luonnonmukaisesti viljellyt, todella vivahteikkaat puna- ja valkoviinit, jotka onnistuivat hurmaamaan minut ja muutaman mukana olleen kollegani 29 muun viinintuottajan / -tuojan joukosta! Viinit olivat niin upeita ja mielenkiintoisia, että palasimme lopulta ensivierailumme jälkeen kolmesti Termosin pöydän ääreen - viimeisellä kerralla vain juttelemaan niitä näitä viinejä esitelleen mukavan João Santosin kanssa.

Lähden tässä reilun viikon päästä pyörähtämään Italiassa, akselilla Bardolino - Valpolicella, mutta kunhan kesä koittaa, tulevat niin loput Saksan viinimessuilla maistetut viinit, kuin nämä uudet Portugalin viinimessujen viinit kommentoitua blogiin - toki unohtamatta kaikkia muita viinejä joita satun tänä aikana maistamaan!

Kippistä ja pitkää ikää!

2 kommenttia:

 1. Onnittelut tutkielmasta! Terveisin, Rex Procrastinator

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoho, ihailtava nimike alter egolle. :D

   Mutta tattikset! On kyllä onnittelun arvoinen suoritus, sen verran miinuksen puolella oli kiinnostus tutkielmaan ja sen aiheeseen, että oli melkoinen saavutus että koskaan sain sen valmiiksi!

   Nyt on jäljellä vain yksi tentti tämän kevään puolella ja sen jälkeen voin täysin huoletta keskittyä tykittämään tänne juttua ilman huolta siitä, että pitäisi käyttää osa vapaa-ajasta opiskeluasioihin.

   Poista