Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


1.5.12

Pasqua Prosecco

Pasqua Prosecco Frizzante Secco
  • Valmistaja: Pasqua
  • Tyyppi: Valkoviini, DOC Prosecco
  • Maa: Italia
  • Alue: Veneto
  • Rypäleet: Glera (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 9,48e (Huhtikuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 8,98e (Tammikuu 2014, Alko)

Kesän huomaa lähestyvän kun vastaan rupeaa ilmaantumaan yksinkertaisia ja mutkattomia "kesäviinejä." Yksi sellaisia on kiistattomasti Italian jokapaikanviini, Prosecco, jota saa Alkosta niin kuohuviininä kuin kevyesti kuplivana, pirskahtelevana valkoviininä. Tällä kertaa arvioitavana on italialaisen viinijätti Pasquan vuosikerraton valkoviini-Prosecco.

Väri on neutraali, aavistuksen vihertävän keltainen. Tuoksu on värin tavoin hyvin kevyt, pääasiassa sitruksinen, keväinen ja Proseccolle tyypillisesti päärynäinen.

Ensimaku on aavistuksen makeahko, pirskahtelevan raikas, limettisen sitruksinen, omenainen. Maku on melko geneerinen ja sen voisi tiivistää sanoihin "arkinen, helppo, ihan kiva." Yleisvaikutelmaltaan viini on kuivahko ja melko hapokas.

Jälkimaku on lyhyt, limettinen ja tylsähkö.

Pasquan Prosecco on klassinen "juo ja unohda" -viini, jonka voi napata hyvin jääkaapista mukaan piknikille. Evääksi voi laittaa käytännössä mitä vain, eikä viinin hillityn neutraali maku pääse riitelemään. Perusharmiton kesäviini, jolla kyllä soisi olevan himpun verran vähemmän hintaa, vaikkei viinin hinta nytkään päätä huimaa. Kuitenkin reilun euron halvemmalla saa hyvin samanhenkisiä, portugalilaisia Vinho Verde -viinejä.

Lyhyesti: Helppo, arkinen, kuivahko ja kevyesti pirskahteleva piknikvalkkari.

Arvio: OK – viini ei herätä suuria tunteita, mutta toisaalta se ei nyt olekaan tämäntyylisten viinien idea.

Hinnan (8,98e) ja laadun suhde: Heikko – viini ei vastaa hinnan luomia odotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti