Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


6.7.12

Monsieur Pierre Rosé 2011

Monsieur Pierre Medium Sweet Rosé 2011
  • Valmistaja: Domaines Pierre Chavin
  • Tyyppi: Roséeviini, IGP / Vin de Pays d'Oc
  • Maa: Ranska
  • Alue: Languedoc-Roussillon, Hérault
  • Rypäleet: Grenache (60%), Syrah (40%)
  • Koko: 1,0
  • Hinta arviointihetkellä: 8,28e (Kesäkuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)

Ja roséekausi sen kun jatkuu! Vuorossa on yksi Alkon kesän 2012 kausiroséista, Monsieur Pierren kätevässä ja ympäristöystävällisessä (kevyt pakkaus vähentää rahtikustannuksia valtavasti ja sen voi kierrättää) kartonkitetrassa tuleva puolimakea rosée.

Väriltään viini on tumman oranssi ja melko keskisyvä. Tuoksultaan se on malko vaatimaton, karkkimainen ja sulkeutunut. Ei kyllä nyt lupaa hyvää ainakaan tässä vaiheessa.

Maku on kohtuullisen tuntuvasta jäännössokeristaan (20 g/l) huolimatta vetinen ja vaimea. Makeahko maku ei tee kunniaa marjaisuudelle, joka maistuu lähinnä tympeältä ja esanssiselta. Yleisvaikutelmaltaan viini on hennon karkkinen. Hapot ovat vähäisiä, mikä korostaa viinin ryhditöntä, mehumaista rakennetta.

Jälkimaku on lyhyt, vaisu ja säilykekirsikkainen. Tympeä maku jättää kielelle karhean vadelma-esanssin aromin ja kosiskelevan imelän makeuden.

Lyhyesti Monsieur Pierre vaikuttaa olevan rosée sellaisille ihmisille, jotka eivät pidä viinistä. En voi ymmärtää, voiko joku oikeasti viiniä arvostava ihminen pitää näin teollisen oloisesta, heikkotasoisesta tekeleestä. Todella avuton esitys.

Lyhyesti: Tympeä, esanssinen ja makea tusinarosée, ei tutustumisen arvoinen.

Arvio: Huono – tämä rosée vaikutti lähinnä mehun ja marjaliköörin sekoitukselta, jota on jatkettu vedellä. Languedoc-Roussillon se jaksaa alueena tuottaa pettymyksiä kerran toisensa jälkeen.

Hinnan (8,28e) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti