Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


9.7.12

Fausto de Pizzato Chardonnay Pinot Grigio 2011

Fausto de Pizzato Chardonnay Pinot Grigio 2011
  • Valmistaja: Pizzato Vinhas e Vinhos
  • Tyyppi: Valkoviini
  • Maa: Brasilia
  • Alue: Rio Grande do Sul, Serra Gaúcha
  • Rypäleet: Chardonnay (50%), Pinot Grigio (50%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 9,99e (Huhtikuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: – (ei Alkon valikoimissa)

Penkomalla sitä löytyy lisää arkistojen aarteita. Huhtikuussa valikoimiin saapui brasilialainen valkoviini, joka herätti mielenkiinnon kotimaallaan – Brasilia kun ei ole kovinkaan tunnettu viinimaana. Pitihän sitä päästä tarkistamaan minkälaista viiniä siellä tuotetaan.

Väriltään viini on vaaleanvihreä. Tuoksun perusteella viini on melko kypsistä rypäleistä valmistettu: se tarjoilee makeankypsää punaista omenaa ja kevyen esanssista nallekarkkisuutta.

Vaatimaton maku on kiertelemättä varsin helppo. Siinä on kevyttä yrttisyyttä ja trooppista hedelmää, mutta ei juuri muuta. Kokonaisuus jää melko kevyeksi ja yksiulotteiseksi. Happoja ei ole juurikaan, mutta viinin hedelmäisyys on sen verran kevyttä, ettei niitä paljoa tarvitakaan. Suutuntumaltaan viini on keskitäyteläinen.

Jälkimaku ei jää juurikaan kielelle.

Kyseessä vaikuttaa olevan mitä yllätyksettömin tissutteluviini. Viileänä menee sellaisenaan kesäviininä, mutta kympin hintaan kyllä löytyy paljon parempiakin esityksiä. Näin persoonattomaksi kesäviiniksi hinnassa tuntuu olevan paljon tyhjää, Brasilian kuriositeettilisä mukaan luettuna. Ei päässyt Brasilian viiniteollisuus vielä vakuuttamaan.

Lyhyesti: Hyvin yllätyksetön ja geneerinen uuden maailman viini, joka voisi olla mistä päin maailmaa tahansa. Joko Brasilia ei maistu viinissä, tai Brasilia maistuu ylettömän tylsältä.

Arvio: Tylsä – viini on herttaisen yhdentekeväinen tapaus. Alkossa on satoja viinejä, joihin hassattu kymppi tuo parempaa vastinetta rahalle.

Hinnan (9,99e) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti