Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


24.12.13

Viinihullun päiväkirjan joulurauhan julistus

No niin, täälläkin lienee korkea aika julistaa se joulurauha. Annan siis blogini olla rauhassa joulun pyhien yli ja palaan sorvin ääreen vasta lähempänä vuodenvaihdetta tykittämällä loputkin havainnot Mikä viinin tarjonnasta.

Tosin rupeaa tässä mietityttämään että miten ihmeessä kykenen mitenkään pitämään blogini ajan tasalla havaintojeni kanssa? Saatuani gradun valmiiksi oli minulla vajaa neljännestuhatta arviota lipaston laatikossa odottamassa julkaisua. Nyt olen saanut hieman tahtia kohennettua, mutta tällä hetkellä varastossa on n. 270 arviota jonossa, joten tilanne on vain pahentunut. Yksi mahdollisuus olisi toki tiivistää jorinoita viinin taustoista ja keskittyä lähinnä itse maistamisen kuvailuun, jolloin yhden arvion tykittäminen tapahtuisi nopeammin. Toinen mahdollisuus olisi keskittyä kirjoittamaan vain niistä mielenkiintoisimmista ja mieleenpainuvimmista viineistä, mutta omasta mielestäni on tärkeää kirjoittaa havaintoja kaikista viineistä, yhtäkään etikettiä syrjimättä - loppujen lopuksi on tylsää lukea pelkkää hehkutusta viinistä toiseen. Siitähän jää kirjoittajasta sellainen kuva, että kaikesta tykätään kritiikittä! Kuulisin toki kernaasti ideoita, ehdotuksia ja palautetta lukijoilta: halutaanko mielummin tiiviitä arvioita, settiä vain erityisen hyvistä viineistä vai edelleen samaan malliin, jossa arviot voivat tulla julkisuuteen peräti vasta puoli vuotta maistamisen jälkeen?

In other news, tässä joulun alla tuli koettua parikin spesiaalimpaa tapahtumaa: ensimmäinen oli mainio viinibloggaajien pikkujoulutasting jossa kokoonnuimme Blanc de Blancsin Annan ja Rypäleistä viis! -blogin Mikon kutsumina tapaamaan ja maistelemaan sokkona erilaisia, kiehtovia viinejä. Edeltävänä viikonloppuna sänkyyn kaatanut ja hajuaistin vienyt flunssa aiheutti stressiä pääsenkö paikalle lainkaan tai haistanko viinestä mitään, mutta armottamalla lääkekuurilla ja holtittomalla höyryhengittelyllä sain röörit sen verran auki, että viinit eivät menneet osaltani hukkaan! Suurkiitokset vielä kaikille osallistuneille!

Toinen olikin vähän pidempään odotettu tapahtuma: valmistuin vihdoin, 7,5 vuoden opiskelun jälkeen Helsingin yliopistolta. Gradulleni myönnettiin eximia ja todistuksessani seisoo varsin mukava kiitettävien numeroiden suora, joten tuoreen filosofian maisterin kelpaa hymyillä! Tapahtumaa juhlistimme lähipiirin kesken Helsingin hurmaavassa Chef & Sommelier -ravintolassa, jonka pieteetillä valmistetut lähiruoka-annokset ja kattava, ruoan kanssa upeasti sointuvista viineistä koostettu viinilista eivät jättäneet millään tasolla kylmäksi. Erittäin lämmin suosittelu kaikille niille, joita kiinnostaa fine diningin yhdistäminen lähiruokaan ja tasokkaisiin viineihin!

Näissä tunnelmissa viinimaisterinne valmistautuu joulun viettoon valmmistujaislahjaksi saamaansa Viinipirun tuoretta kirjaa lukien (terveisiä vaan Artollekin) ja joulupöytään hyökkäämistä odotellen. Rauhallista joulua, nähdään taas muutaman päivän päästä!

ps, Pahoittelut mahdollisista kirjoitusvirheistä. Postaus on kirjoitettu kömpelöllä tabletillani, joka ei näihin bloggaustehtäviin järin näppärästi sovellu...

4 kommenttia:

 1. Jos nykyinen tyyli (läjäpäin arvosteluja odottamassa kirjoittamista) ei tunnu liian raskaalta, täytyy minun olla ehdottomasti sen kannalla. En osaa päättää, kumpi jäljelle jäävistä vaihtoehdoista (lyhyemmät arvostelut vs. valikoidut arvostelut) olisi pienempi paha. Hauskoja välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetan sitten jatkossa mennä samalla kaavalla! Yritän ehkä hieman karsia lätinää arvion ulkopuolelta, mutta tuskin sitä tiikeri raidoilleen mitään voi.

   Kiitoksia ja hauskaa lähestyvää vuodenvaihdetta!

   Poista
 2. Gambinamiäs8/1/14 10:30

  Jos urakkaa haluaa hiukan keventää niin Alkon valikoiman ulkopuolisista ja ei niin maistuvista viineistä riittäisi lyhyemmätkin kirjoitukset. Eli nykyisen kaltaiset, pidemmät ja kattavammat, kuvaukset ja arvostelut monopolin valikoimista löytyvistä viineistä ja ulkomaiden valikoimien helmistä ja lyhyet kritiikit heikommista nettikauppojen yms tuttavuuksista.

  Huikea blogi ja vaivan näkeminen tämän eteen noin muuten, kiitokset, tätä on ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ehdotuksista! Voisi tosiaan keventää hommaa noista vähemmän maistuvista tapauksista, ellei homma erikseen vaatisi pohjustusta. Samoin nuo hieman tavanomaisemmat ja vähemmän säväyttävät ulkomaiden tuomiset voisi koettaa jättää pienemmälle palstatilalle, mutta niiden kanssa sitten helposti horisee jotain muuta asiaan parilla aasinsillalla liittyvää. :D

   Voisi kuitenkin pyrkiä noudattamaan noita vinkkejä, ihan harkinnanaravoisia ehdotuksia! Syvimmät kiitokset myös huomionosoituksesta, ne lämmittävät aina. :)

   Poista