Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


7.5.13

Väliaikatiedote #11: Portugali

No niin, nyt tulee taas noin viikon tauko tiiviiseen päivitystahtiini – herra bloggaaja kun lähtee ansaitulle lomalle Lissaboniin ottamaan pientä pesäeroa töihin, gradun työstämiseen ja blogin päivittämiseen.

Minkäänlaisia etukäteissuunnitelmia reissuani ajatellen ei meikällä ole, vaan matkaan tulee lähdettyä takki auki ja mieli avoimena. Ainoat suunnitelmat koskevat lähinnä tuliaisiani, jotka tulevat koostumaan todennäköisesti lähinnä erilaisita puna- ja Portviineistä. Ja jos Sinulta löytyy hyviä ehdotuksia ajanvietteeksi Portugalissa – erityisesti Lissabonin seudulla – niin kommentoi ihmeessä, otan mielelläni ideoita vastaan!

Reissulla tulee todennäköisimmin myös testattua paikallinen viini jos toinenkin; mutta niistä en lupaa palattuani kirjoittaa arvioita ihan ensimmäiseksi blogiini, sillä pelkästään tällä hetkellä pöytälaatikkoni tursuaa julkaisemattomia viiniarvioita (sisältäen havainnot mm. Chilen ja viinitalo Masin viineihin keskittyneistä tilaisuuksista) – kirjanpitoni näyttää arvioimattomia viinejä olevan tämän postauksen kirjoitushetkellä himpun päälle sata kappaletta, joten niitä perkaessa tulee kulumaan päivä jos toinenkin! Ainakaan blogistani ei tule materiaali lähitulevaisuudessa loppumaan...

Nyt toivon tässä sormet ristissä notta reissuni tulisi olemaan antoisa, aurinkoinen ja ongelmaton. Laukkukin on vihdoin pakattu ja lentoliputkin printattu, joten voisi sitä vihdoin viimein painua pehkuihin huomista lentelyä varten!

Palaillaan,
Otto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti