Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


2.2.12

Château de Seguin 2009

Château de Seguin 2009
  • Valmistaja: Château de Seguin
  • Tyyppi: Punaviini, AOC Bordeaux Supérieur Rouge
  • Maa: Ranska
  • Alue: Bordeaux
  • Rypäleet: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta arviointihetkellä: 13,00e (Tammikuu 2012, Alko)
  • Hinta nyt: 13,69e (Tammikuu 2013, Alko)

Hyvin tavanomaisen viininpunaisen Bordeaux'laisen tuoksu on kuin syksyinen metsä: seassa on kevyttä multaisuutta, setripuuta ja märkiä lehtiä. Kaiken sen seasta löytyvä herukkaisuus muistuttaa viinin suurinta roolia näyttelevästä rypäleestä, Cabernet Sauvignonista.

Tuoksun elementeistä vain herukkaisuus tuntuu jatkuvan makuun, josta löytyy myös hillityn puista tammisuutta ja tiukkaa mausteisuutta. Viinin suutuntuma on hapokas, sopivan tanniininen, keskitäyteläinen ja yleisesti vallan hyvin balanssissa.

Jälkimaku on tammisen mausteinen ja lämmin. Kun viini on kadonnut suusta ja jälkimakukin ryhtyy pikku hiljaa katoamaan, jää kielen takaosiin vielä kevyt, vaniljainen tammen aromi.

Yleisesti Seguin vaikuttaa olevan oikein hyvä, ja tasapainoinen nuori Bordeaux. Se on toimiva sellaisenaan, mutta lienee parhaimmillaan lähes kypsänmurean punaisen lihan tai paksunrasvaisen uuniruoan seuralaisena. Viini on jo nyt varsin hyvässä tikissä, mutta tullee kehittymään edullisesti vielä parin vuoden ajan.

Lyhyesti: Nuori ja melko nuorena juotavaksi tarkoitettu, perinteinen punainen Bordeaux.

Arvio: Hyvä – viini ei tuo suuria elämyksiä, mutta on oikein näppärä ruokaviini sekä hyvä vaihtoehto jos haluaa tutustua Bordeaux'n punaviiniosaamiseen edullisesti.

Hinnan (13,00e) ja laadun suhde: Hyvä – viini on hintaisekseen kelpo ostos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti