Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


30.11.11

Durius Tempranillo 2006

Durius Tempranillo 2006
  • Valmistaja: The Haciendas Company, Hacienda Durius
  • Tyyppi: Punaviini, Vino de la Tierra Castilla y León
  • Maa: Espanja
  • Alue: Castilla y León
  • Rypäleet: Tempranillo (100%)
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 9,59e (Kesä 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 9,99e (Tammikuu 2013, Alko)

Lasissa Durius vaikuttaa tyypilliseltä espanjalaiselta – väri on tummaa kuin veri, tuoksu on tuhdin hedelmäinen ja paahtunut.

Maku on muheva ja paahteinen. Täyteläistä makua tukevat reilut tanniinit, jotka pehmeydestä huolimatta lyövät mukavasti turpaan, sekä reipas mutta vielä kohtuuden rajoissa pyörivä tammisuus. Jälkimaku tuo kielelle mausta esiin miellyttävästi tammea ja paahteista hedelmää.

Viinille tuntuu tekevän hyvää lyhyt jäähdytys tahi pieni tunnin parin ilmaus karahvissa, suoraan avattuna Durius vaikuttaa olevan turhankin terhakka. Yleisesti kyseessä tuntuu olevan erinomainen ruokaviini voimakkaammille mauille, esimerkiksi voimakkaille ja / tai suolaisille juustoille, tai mediumkypsälle punaiselle lihalle, mutta kenties liiankin napakka sellaisenaan nautittavaksi. Vasta pidemmän aikaa happea kerättyään viini tuntuu muuttuneen tasapainoisen pehmeäksi mutta silti melko voimalliseksi viiniksi. Ihastuttavaa havaita, kuinka temperamenttisia mutta tasapainoisia viinejä Tempranillosta voi saada pelkästään maaviini-luokassa.

Lyhyesti: Tyylikäästi tehty voimakas ja väkevä Tempranillo.

Arvio: Erittäin hyvä – laadukas mutta huokea espanjalainen juustojen tai puolikypsän lihan kumppaniksi.

Hinnan (9,59) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti