Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


29.11.11

Salice Salentino Nero Riserva 2006

Salice Salentino Nero Riserva 2006

  • Valmistaja: Femar Vini
  • Tyyppi: Punaviini, DOC Salice Salentino Riserva
  • Maa: Italia
  • Alue: Puglia, Salento
  • Rypäleet: Negroamaro, Malvasia Nera
  • Koko: 0,75
  • Hinta ostohetkellä: 7,88e (Syksy 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 8,49e (Tammikuu 2014, Alko)
Todella tummanpunaisen viinin tuoksu on aluksi hillityn marjainen mutta illan mittaan avautuessaan tuoksusta sukeutuu tuhdimman marjainen, hennon savuinen ja kevyen tamminen.

Aluksi viinin maku oli hieman sulkeutunut, nahkainen ja maalainen. Melko viileänä viinin hedelmäisyys oli taka-alalla samalla kun hapot dominoivat viiniä turhankin paljon. Viini siis syrjään hetkeksi pariksi keräämään happea.

Reilun puolisen tuntia karahvissa lämmiteltyään ja avauduttuaan viinin on muuttunut oikein miellyttävästi - keskitäyteläinen maku on todella tumman ja kypsän marjaisa, seassa on myös kevyesti sopivaa ajan patinaa sekä mukavan puisevaa tammen henkeä. Pieni jäännössokeri viinissä tuo makuun erinomaista pehmeyttä, kypsän makeaa kirsikkaisuutta ja pyöristää sen terävimpiä kulmia. Tanniineja on jonkin verran kun taas hapot ovat viinin lähestyessä huoneenlämpöä kadonneet melko huomamattomiksi taustalle. Jälkimaku on keskipitkä ja kevyen mausteinen.

Viini on hintaisekseen todella tasapainoinen ja tyylikkäästi kypsynyt, kokonaisuus on hämmentävän hyvä ja rikas ottaen huomioon että kyseessä on kypsä punaviini Pugliasta - mutkattoman helpoista viineistä tunnetusta Italian "kantapäästä." Viini on oikein toimiva ratkaisu monien ei-niin-mausteisten vaan yrttisten italialaisten ruokien - kuten pizzan ja pastan - kanssa.

Lyhyesti: Kypsän marjainen ja sopivasti ikääntynyt punaviini Etelä-Italiasta

Arvio: Miellyttävä – vakiovalinta arkiruoan seuraksi ja seurusteluun

Hinnan (8,49) ja laadun suhde: Erinomainen – viini on hintaluokkansa parhaimmistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti