Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


29.11.11

Verrocchio Amarone 2005

Verrocchio Amarone della Valpolicella Classico 2005
  • Valmistaja: Verrocchio
  • Tyyppi: Punaviini, DOC Amarone della Valpolicella Classico
  • Maa: Italia
  • Alue: Veneto, Valpolicella, Valpolicella Classico
  • Rypäleet: Corvinara, Rondinella, Molinara
  • Koko: 0,75 l
  • Hinta arviointihetkellä: 22,90e (Joulukuu 2010, Alko)
  • Hinta nyt: 27,90 (Tammikuu 2013, Alko)

Viinin väri on todella tumma, paksu, lähes mustaan vivahtava. Tuoksu on todella tyrmäävä - aivan kuin olisi nuuhkaissut vasta-avattua rusinarasiaa! Vaikka Amaronelta voin odottaa tiettyä rusinaisuutta, meni tuoksu yli aivan kertaheitolla. Noh, katsotaanpa mitä maku sanoo.

Ensivaikutelmaltaan viini tuntuu olevan pelkästään rusinaa ja ylikypsää luumua. Maku on hämmentävän makea, lähes imelä, vaikkei viinissä ole sokeria juuri ollenkaan. Kyllähän nyt sitä aiemminkin mainostettua rusinaisuutta ja luumuisuutta Amaronesta tulee löytyä, mutta tästä viinistä ei sitten muuta löytynytkään. Jälkimaku jatkoi samalla, ylikypsän makealla hedelmäisyydellä. Amarone-viinien vaikuttava makujen kirjo loistaa poissaolollaan.

Verrocchio hintaansa nähden valtaisa pettymys, vaikka viinityypin huomioon ottaen edullisesta viinistä onkin kyse. Oli aika turhaa odottaa saavansa laadukasta italialaista kympin alennuksella. Jos hyvää Amaronea haluaa Alkosta, on varauduttava maksamaan +30 euroa. Kaksi kymppiä kannattaa sijoittaa paremmin.

edit: Ja kappas, viinin hinta näköjään jatkaa edelleen nousukiitoaan. Vain reilussa vuodessa viinin hinta on noussut ilmiömäiset neljä euroa ja nyt kesäkuussa 2012 sen hintalappu rupeaa hätyyttelemään jo oikeasti tasokkaiden Amarone-viinien tasoa. Pitääköhän tässä testata Verrocchion uusi vuosikerta jotta osaisi sanoa vastaako viinin nykyisin paremmin sen tasoa, vai onko viinin hinta-laatusuhde todella mennyt jo valmiiksi surkeasta vielä surkeampaan suuntaan?

Lyhyesti: Todella makea ja ylikypsä Amarone yllättävän halvalla.

Arvio: Kehno – en ostaisi.

Hinnan (22,90) ja laadun suhde: Surkea – samaan hintaan saa paljon parempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti