Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


1.2.15

Oluthullun päiväkirjaNo niin, nyt kun tipaton tammikuu on takanapäin* ja Alkonkin hyllylle tekevät nuo odotetut pienpanimo-oluet taas tuloaan, ajattelin kokeilla semmoista repäisyä, että muutan blogini näin vuoden lyhyimmän kuukauden ajaksi olutblogiksi. Olenhan kuitenkin alun alkaen paatunut olutnörtti – ennen kuin viinit veivät mennessään.

Tervetuloa siis Oluthullun päiväkirjaan! Jos oluet eivät mieleesi, suosittelen silti silmäilemään tulevia juttujani, sillä aina silloin tällöin niiden seasta voi löytyä jotain uniikkia ja mielenkiintoa kutkuttelevaa – jopa heille, joita maltainen makeus tai humalan katkero eivät miellytä! Jos oluet eivät siis ihan oikeasti oikeasti, todellakaan ole juttusi, eikä niistä lukeminen kiinnosta lain; nähdään taas maaliskuussa!


Lisäksi kannattaa toki muistaa, että oluiden nettitilailun tultua salonkikelpoiseksi ei aina haittaa, jos arvioimaani olutta löydy heti Alkon hyllyiltä – sellaisenhan voi halutessaan metsästää tumppusiinsa jostain hyvinvarustellusta internetputiikista. **

* Enhän minä mitään tipatonta oikeasti viettänyt. Laskujeni mukaan maistoin tammikuussa 255 viiniä ja 18 olutta. Perusteellisia arvioita syntyi n. 200 kappaletta.

** Sama pätee myös viineihin. Tämäikin kannattaa pitää mielessä, sillä valtaosa maistamistani viineistä tulee tätä nykyä Alkon valikoimien ulkopuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti