Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

24.3.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1453 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


24.9.14

Viinimestarin päiväkirja 3: Catalunya

No niin, nyt se on vihdoinkin koittanut.

Meidän luokkaretkemme nimittäin!

Lähdemme siis vuosimallin 2014-15 viinimestariporukalla tässä keskellä keskiviikkoa kohti Kataloniaa, suunnitelmissamme osallistua sadonkorjuuseen ja tutustua alueen viinitaloihin, -tuotantoon, -kulttuuriin ja kaikkeen mahdolliseen muuhun aihetta vähänkin läheltä liippaavaan!

Aivan ensimmäiseksi suuntaamme Terra Altan viinialueella sijaitsevaan Batean kylään, jossa majoittaudumme Celler Piñolin viinitiluksille. Loppuviikon ajan tulemme osallistumaan tilan sadonkorjuuseen, tutustumaan Piñolin viinitarhoihin ja viininvalmistusprosessiin sekä Terra Altan viinintuotantoon noin ylipäänsä.

Ensi viikolla taasen on vuorossa mm. suuresti arvostettu Priorat, Mas la Planan maailmankartalle nostama Penedès ja lukuisat Cava-tuottajat. Tutustuttavien viinitalojen listassa voi espanjalaisten viinien ystäville olla tuttuja nimiä sellaiset toimijat kuin esim. Gramona, Gratavinum, Parès Balta, Raventós i Blanc, Recaredo tai Torres.

Ymmärrettävistä syistä tulen viettämään ainakin blogini puolella hiljaiseloa seuraavan puolentoista viikon ajan (palaan siis takaisin peräpohjolaan vasta lokakuun ensimmäisen viikon lopulla), mutta jos wifi-asemia Kataloniasta löytyy, voin pyrkiä pitämään edes jonkinlaista elämää blogin FB-sivuilla – joko kuvien tai vähintäänkin perinteisten tekstipäivitysten muodossa. Jos et vielä ole FB-sivujeni vakiasiakas, suuntaa sinne siis! (Suosittelen samalla myös täppäämään "tykkäyksen" alasvetovalikosta "saa päivitykset", sillä naamakirjalla tuntuu olla paha tapa hukata päivityksiä pois uutisvirrasta ilman tätä pikku operaatiota.)

Toivon, että reissusta selvitään ilman kommervenkkejä, kommelluksia tai muita kummallisuuksia! Sadetta kyllä on luvattu osaksi loppuviikkoa (emmeköhän me siitä kuitenkin hammasta purren selviä) ja Barcelona on kuulopuheiden mukaan täynnä taskuvarkaita (taskut täytyy pitää tiukasti tilkittynä ja veskat visusti vierellä), mutta muuten meikäläisen lähitulevaisuus näyttää poikkeuksellisen valoistalta! Nyt kun elohopea on kotomaassamme karauttanut kymmenen astetta kohti maata, on tässä mielestäni poikkeuksellisen hyvä sauma lähteä metsästämään vuoden viimeisiä hellelukemia Iberian aurinkoon!

Adéu!

1 kommentti: