Tervetuloa Viinihullun päiväkirjaan!

Blogissani pyrin kirjoittamaan mahdollisimman seikkaperäisesti ja monipuolisesti arvioita maistamistani viineistä, joita yritän haeskella niin Alkon vakiovalikoiman edullisemmista klassikoista kuin tosiharrastajien arvostamista kulttiviineistä, sekä kaikkea siltä väliltä. Lisäksi pyrin kirjoittamaan vasta-alkavia viiniharrastelijoita mahdollisesti kiinnostavia tietoiskuja aina aiheesta innostuessani.

Maultani olen melko kaikkiruokainen viinien suhteen, mutta arvosteluistani paistanee läpi kuinka mieltymykseni nojaavat enemmän vanhan maailman hillitympiin, elegantimpiin ja monesti myös hieman hinnakkaampiin punaviineihin kuin uuden maailman massiivisiin ja kosiskeleviin hedelmäpommeihin. Otathan siis tämän huomioon jos itse satut olemaan helppojen ja edullisten chileläispunkkujen ystävä!

Kaikki viinien kuvat ©Alko, ellei toisin mainittu.

29.11.2021 mennessä blogissa on arvosteltu 1454 viiniä, 280 olutta, 13 siideriä, 4 marjaviiniä, 2 meadia, 2 sakea ja 3 kirjaa.


18.6.16

Tuottajaesittely: Weingut Singer

Saksan viini-instituutin ja Saksan viinitiedotuksen järjestämän The Other Grapes of Germany -reissumme toisen päivän viinitilakierrokset jatkuvat. Päivän aloittaneen viinitalo Herzog von Württembergin jälkeen lähdimme ajamaanKorbin kylään (Stuttgartista 10 km koilliseen), kohti Weingut Singeriä.

Weinkorb, Singerin suvun viinitalo ja
Korbin viinikulttuurikeskus
Perillä meitä odotti varsin persoonallinen näky: Korbin kylän sydämessä sijaitseva Singerin viinitalo ei ole pelkkä tavanomainen viinitalo – tämä vastikään uusittu rakennus on päällystetty tuohikoria muistuttavalla puupaneloinnilla ja se toimii viinitalon ja kellarin lisäksi myös viinimyymälänä ja paikallisena viinikulttuurikeskuksena! Meidät otti paikalla vastaan Singerin viinitalosta vastaavan parikunnan toinen puolikas, sympaattinen ja energinen Barbara Singer.

Aivan ensimmäiseksi meille iskettiin kouraan Barbaran visioima uusi viini, Trollisecco – alueen omasta rypäleestä, punaisesta Trollingerista, valmistettu mutkaton, puolikuiva ja kepeästi pirskahteleva blanc de noirs pet-nat – minkä jälkeen hän esitteli meille vähän rakennusta ja nurkkia, minkä jälkeen siirryimme talon kellaripuolelle, missä Barbara kertoi meille kattavammin talon historiaa ja nykypäivää.
 • Weingut Singer on pariskunta Julian Singerin ja Barbara Singerin (os. Bader) luotsaama viinitalo, joka on saanut nykyisen muotonsa kun nämä kaksi viininviljelijäsuvun edustajaa menivät naimisiin. Singerin suku on kotoisin Korbista, Baderin suku taas läheisestä Kernen im Remstalin kylästä.
 • Viinitalo sijaitsee Korbin kylän sydämessä. Talo omistaa yhteensä 15 hehtaaria, joista 10 ha sijaitsee Korbissa ja 5 ha Kernen im Remstalissa. Vuosituotanto on n. 50,000 pullon hujakoilla.
 • Kernen im Remstal on aina ollut poikkeava viinialue punaisia rypäleitä viljelevässä Württembergissä, sillä tämä on ainoa suurempi viinialue, jossa pääosassa ovat valkoiset rypäleet, pääosassa Riesling. Korb taas on yksi Württembergin lämpimimpiä alueita ja 1980-luvulle asti alueella ei viljelty mitään muuta kuin Trollingeria.
 • Singerin uusi, syyskuussa 2014 valmistunut viinitalo on nimeltään Weinkorb, "viinikori" – tämä ei ole pelkkä tavanomainen viinitalo, vaan yhdistetty viinitalo ja viinikulttuurikeskus. Weinkorbissa ei ole myynnissä pelkästään Singerin, vaan myös muiden paikallisten tuottajien viinejä, minkä lisäksi tässä ulkonäöltään koria muistuttavassa rakennuksessa järjestetään erilaisia tapahtumia, juhlia, konsertteja ja maistelutilaisuuksia. Weinkorb on toiminnallaan peräti voittanut saksalaisen Wine Tourism Award 2015 -palkinnon.
 • Singerin viinitalo on rakennettu Singerin suvun vanhan viinikellarin ympärille. Tämän kellarin sydämen muodostaa Singerin suvun esivanhempien hiekkakivestä rakentama maanalainen kellari, joka on rakennettu 1500-luvulla ja joka on edelleen käytössä! Talon viinitalon uudempi osa on paljon nuorempi, sillä se on "vasta" vuodelta 1761. Ympärille on kuitenkin rakennettu myöhempinä vuosina runsaasti lisää. Talossa on kuitenkin mielenkiintoisesti onnistuttu yhdistämään saumattomasti modernit ja jopa 500 vuotta vanhat osat yhteen.
 • Singerin suvun viinitalo on valmistanut alueelle tyypillisesti vain Trollinger-viinejä aina vuoteen 1997 asti, jolloin he rupesivat tekemään kokeiluja muillakin rypälelajikkeilla.
 • Baderin suvun (eli Barbaran puolen) viinitalon tuotannosta noin 40% on ollut Rieslingiä ja loput sekalaisesti muita lajikkeita. 1980-luvun alkuun asti he myivät rypäleitä paikalliselle osuuskunnalle, mutta vuodesta 1981 he ovat tehneet viinejä omalla nimellään – osa Singerin viineistä tuotetaan edelleen Baderin nimellä.
 • Barbaran isovanhemmat pyörittivät viininviljelyn ohella myös omaa kaupallista viiniköynnöskasvattamoa (vine nursery), minkä vuoksi he myös matkustelivat ympäriinsä etsien jatkuvasti uusia rypälelajikkeiden köynnöksiä muualta Saksasta ja maailmalta. Tästä syystä Baderin viinitalolla on viljelty runsaasti lukuisia eri rypälelajikkeita – jotka siirtyivät avioliiton myötä uuden, suuremman Singerin viinitalon omistukseen.
Barbara Singer
Esiteltyään talon historian lisäksi myös alueen maaperää ja erilaisia maalajeja, Barbara lopulta aloitti maistelukierroksen. Plussaa Singerille siitä, että viinejä oli runsaasti erilaisia ja erityylisiä. Miinusta taas siitä, että maistelu vedettiin samanlaisella tykitysvaihteella kuin esittelykin: viinit tulivat kolmen flighteissa ja yleensä siinä vaiheessa kun oli ehtinyt parin nuuhkaisun jälkeen maistaa ensimmäistä viiniä, kysyttiin että "mitä mieltä olimme nyt näistä viineistä ja mennäänpä seuraavaan kolmeen viiniin". Allaolevat muistiinpanot tuli siis rustattua melkoisessa kiireessä.
 • Singer Trollisecco Blanc de Noirs: Trollinger / Schiava (100%). Punaisista rypäleistä ilman kuorikontaktia valmistettu puolikuiva viini. Viini on valmistettu vain yhdellä käymisellä, eli kun viini on saavuttanut n. 10% alkoholin, se pullotetaan ja annetaan käydä loppuun pulloissa. Alkoholia 11%.
  Neutraali, ujosti kellertävän vaaleanvihreä väri. Hillitty, kevyen omenainen ja ujon mausteinen tuoksu. Suussa puolikuiva, pirskahteleva, mehevä ja helppo. Makumaailmassa lähinnä kypsänmakeaa omenaisuutta. Simppeli ja freesi jälkimaku on makean omenainen ja kestoltaan keskipitkä. Hauska, mutkaton ja simppeli kesäviini piknikille tai aperitiiviksi. 6,90€.
 • Singer Klara Weißweincuvée Trocken 2013: Kerner-Scheurebe-blend. Kerner tuo viiniin hedelmää, Scheurebe happoja ja rakennetta. Jäännössokeria 6 g/l, happoja 7,5 g/l, alkoholia 13%.
  Kevyehkö sitruunankeltainen väri. Aromaattisessa tuoksussa tuntuu omenankukkia, kypsää omenaa, kevyttä vahamaisuutta ja ujoa bensiiniä. Mehevänkypsästä ja makeutta vihjaavasta makumaailmasta löytyy omenaa ja valkoisia kukkia. Puhdaspiirteinen makumaailma on eloisa, rapsakka ja mukavan aromikas. Runsaassa, freesissä ja kestoltaan melko pitkässä jälkimaussa jää suuhun makeaa omenaa, kevyttä kivistä mineraalisuutta, hentoa kukkaisuutta ja ujoa hunajaa. Hyvin tehty, kiva, mukavalla tavalla runsautta ja rakennetta naittava aromaattinen valkoviini. Ihan passeli ostos 9,20€ hinnalla.
 • Bader Plaisir Feinherb 2014: Riesling (60%), Sauvignon Blanc (40%). Jäännössokeria 23 g/l, happoja 8,1 g/l, alkoholia 11,5%.
  Vaaleanvihertävä väri. Hyvin vihertävä, Sauvignon Blancille tyypillinen tuoksu, jossa parsaa, leikattua nurmea, murskattua nokkosenlehteä ja kevyttä Rieslingin aromaattista omenaisuutta. Suussa raikkaan rapsakka, tuntuvan hapokas, eloisa ja korkeintaan puolikuivan oloinen. Makumaailmassa kypsänmakeaa omenaa, kevyen bitteristä ruohoa ja yrttiä sekä hentoa kypsää sitrusta. Keskipitkä jälkimaku keskimakua makeampi ja aromikkaampi; omenaa, omenankotaa, kevyttä karviaista, hillittyä sitrusta ja hentoa herukanlehteä. Näin SB-voittoiseksi yllättävän miellyttävä viini, joka tuntui todellista sokeripitoisuuttaan kuivemmalta. 7,10€ hinnalla OK ostos.
 • Singer Weissburgunder Auslese 2015: Pinot Blanc (100%). Jäännössokeria 24 g/l, happoja 6,1 g/l. Valmistettu vain 500 litran erä.
  Keskisyvä kellanvihreä. Hieman hillitty, vahamainen tuoksu, jossa myös maltillista keltaluumuisuutta. Suussa viini on kohtalaisen täyteläinen, mehukas, hapokas ja lähes puolimakea. Mehevässä makumaailmassa tuntuu keltaisia kivellisiä hedelmiä, keltaluumuisuutta pääosassa, kevyttä mineraalisuutta ja hieman mehiläisvahaisuutta. Suuhun jää mehukas, puolikuiva, eloisa ja pitkäkestoinen jälkimaku, jossa tuntuu voimakkaimmin keltaluumuisuutta sekä hentoa tummempaa luumua. Laadukas ja tasapainoinen makeampi Pinot Blanc erityisesti tulisemmille ja mausteisemmille ruoille, toimii yllättävän hyvin jäännössokeristaan huolimatta.
 • Singer Muskattrollinger 2014: Muscat of Hamburg (100%). Valmistettu Muskattrollinger-nimellä kulkevasta Muscat of Hamburg -lajikkeesta, joka on Muscat Blancin ja Trollingerin luonnollinen risteymä. Maseroitu kuorien kanssa n. 7 päivän ajan 10ºC lämpötilassa, ei malolaktista käymistä. Jäännössokeria 16 g/l, happoja 6,1 g/l, alkoholia 12,5%.
  Vaalea, läpinäkyvän vadelmanpunainen väri. Makea, runsas ja aromaattinen tuoksu, jossa makeaa vadelmaa, parfyymistä kukkeutta, kevyttä rypälemehua ja hentoa ruusuisuutta. Suussa eloisa ja kohtalaisen hapokas, sekä jäännössokerin puolesta kohtalaisen öljyisen tuntuinen. Puolimakea makumaailma makean marjainen, mutta myös kohtalaisen mausteinen ja jopa bitterinen. Paljon hyvin kukkaisia sävyjä, myskiä ja muskottia sekä ujoa karpaloa. Ei käytännössä lainkaan tanniineja. Pitkäkestoinen jälkimaku on särmikäs ja vivahteikas: karpaloa, voimakasta mausteisuutta ja kukkaisuutta, kypsänmakeaa marjaisuutta, bitterisyyttä ja aromikasta ruusuisuutta. Todella hauska ja hupsu esitys, hyvin epätyypillinen punaviiniksi. Varmasti jännä kuriositeetti sokkomaisteluissa, mutta en itse kyllä keksisi mihin muuten käyttäisin tätä itse. Kenties hyvä valinta punaviiniksi niille, jotka tykkäävät makeista valkoviineistä. 7,80€ on passeli hinta tälle.
 • Singer Steinreinacher Hörnle Trollinger 2014: Trollinger / Schiava (100%). Yhden tarhan Trollinger, kypsynyt 3 kk vanhoissa tammitynnyreissä. 4,7 g/l happoja, 13% alkoholia.
  Kuulas ja läpinäkyvän hailakka tumman kirsikan väri. Melko reduktiivinen tuoksu: kypsän kirsikkaisuuden rinnalla tuntuu voimakkaasti ruudinsavuisia ja pippurisia piirteitä. Suussa viini on kepeän keskitäyteläinen ja kohtalaisen hapokas, mutta suutuntumaltaan samettisen pehmeä. Makumaailmassa savuisia, kevyen pippurisia, etäisesti pinositeettisen kirsikka-karpaloisia, hennon kaakaoisen tammisia ja ujon kukkeita piirteitä. Kokonaisuus on melko intensiivinen, mutta lempeä ja helppo. Melko pitkä ja eloisa jälkimaku on metsämansikkainen, bitteriseen taittuvan mausteinen, pippurinen, kevyen savuinen ja hennon puiseva. Alueen moniin muihin Trollingereihin nähden hieman tammisempi esitys, mutta tammi pysyy silti hyvin hanskassa, eikä häiritse; ihan vakuuttava esitys ja erinomainen ostos 6,80€ hintaan.
 • Bader Stettener Kerftröpfle Herolredbe 2013: Heroldrebe (100%). Yhden tarhan Heroldrebe (Portugieser x Blaufränkisch -risteytys), käytetty ja kypsytetty tammitynnyreissä. 4 g/l jäännössokeria, 4,8 g/l happoja, 12% alkoholia.
  Läpinäkyvä tumman kirsikkainen väri. Muheva tuoksu, jossa tummaa marjaisuutta, kevyttä musteisuutta hentoa tammisuutta vihjaavaa mausteisuutta. Suussa pehmeä, lempeä ja maltillisen hapokas. Makumaailmassa kypsänpehmeää punaista marjaisuutta, kevyttä metsämansikkaa ja hentoa tummempaa metsämarjaa. Tanniineja ei tunnu olevan juuri lainkaan, minkä vuoksi viini tuntuu melko pehmoiselta. Keskipitkässä jälkimaussa kypsänmakeaa punaista marjamurskaa ja mausteisuutta, joka taittuu loppua kohti ujon bitteriseksi. Keskinkertainen ja melko yhdentekevä punaviini; 5,80€ litran pullosta on sopiva hinta lähinnä jos käyttää viiniä ruoanlaitossa.
 • Singer Cabertin & Regent: Cabertin–Regent-blend. Kokeellinen, useamman vuosikerran sekoitus (2013 & 2014) vielä kokeiluvaiheessa olevien Cabertin- ja Regent-tarhojen rypäleistä. Cabertin on 1990-luvulla kehitetty Cabernet Sauvignonin ja tuntemattoman lajikkeen risteytys, Regent taas punainen lajike, jonka perimässä on ainakin Silvaneria, Rieslingiä ja erinäisiä hybridilajikkeista. Jäännössokeria 10 g/l, happoja 5,1 g/l, alkoholia 13%.
  Mustanpuhuva, mutta kohtalaisen läpinäkyvä väri. Synkkä, tummasävytteinen tuoksu, jossa musteisuutta, mausteisuutta, kevyesti mustaherukkaan taittuvaa tummaa marjaisuutta ja hentoa luumua. Melko täyteläinen viini on kohtalaisen tanniininen, mutta varsin lempeä ja helpon oloinen, kiitos jäännössokerin tuoman pehmeyden ja runsauden. Makeanpuoleisessa makumaailmassa kypsää kirsikkaa, tarhamansikkaa, hieman tummaa marjahilloa ja aavistus mausteisuutta. Pitkähkö jälkimaku, jossa tuntuu tanniinista napakkuutta, kypsänmakeaa tummaa marjaa, kevyttä bitterisyyttä ja hentoa puisevaa mausteisuutta. Helppo ja kosiskeleva viini, mutta yllättävän hyvä ja toimiva sellaiseksi; veikkaisin kuitenkin tykkääväni viinistä enemmän, jos se olisi selkeästi kuivempi. 7,20e hinnalla hyvä ostos.
 • Bader Zweigelt Trocken 2013: Zweigelt (100%). Suurissa tammitynnyreissä kypsytetty.
  Kohtalaisen läpinäkyvä tummanpunainen väri. Melko aromaattinen ja lajiketyypillinen tuoksu, jossa murskattuja tummia metsämarjoja, tuntuvaa musteisuutta, kevyttä tummaa kirsikkaa ja etäistä suklaisuutta. Runsaassa makumaailmassa kypsää tummaa marjaisuutta, mustikkaa ja boysenmarjaa sekä hillitysti makean aromikasta tammisuutta.Viini on keskihapokas, kevyen tanniininen, suutuntumaltaan suht täyteläinen ja äärimmäisen mehukas. Pitkässä, runsaassa ja moniulotteisessa jälkimaussa mehukasta sinertävää marjaisuutta, luumua, maltillista boysenmarjaa, kevyttä tammista mausteisuutta, hentoa tummaa suklaata ja ujoa bitteristä yrttiä. Erittäin hyvä ja vakuuttava Zweigelt, samantasoinen laadukkaan Herzog von Württembergin Zweigeltin kanssa ja 7,60€ hintaan (eli puolet edullisemmin) erinomainen hinta-laatusuhteeltaan.
 • Singer Merlot Tonneaux 2012: Käynyt ja kypsynyt unkarilaisissa 500 litran tammitynnyreissä. Happoja 4,9 g/l, alkoholia 14,5%.
  Varsin mustanpuhuva, hädin tuskin läpinäkyvä väri. Tummanpuhuva, kohtalaisesti tammiseen taittuva, mausteinen tuoksu, jossa kypsää punaista marjaa, kevyttä lakritsia ja hentoa suklaata. Runsas, mehukas ja täyteläinen suussa. Makeankypsässä makumaailmassa kypsää luumuisuutta, mansikkaa, punaista metsämarjaa, kevyttä tammista mausteisuutta ja hillittyä lakritsia. Yleisilme on keskihapokas, keskitanniininen, pehmeä ja vähän uutta maailmaa henkivä. Pitkähkössä, mehukkaan makeassa ja runsaassa jälkimaussa aromikasta tammea, kypsää kirsikkaa, hieman alkoholin lämpöä ja ujoa vaniljaa. OK-tasoinen viini, mutta ei onnistu herättämään itsessäni juuri mitään tunteita. 12,5€ hinnalla viini on laatuunsa nähden passelin hintainen, mutta hinta-laatusuhde viinitalon moniin edullisempiin viineihin nähden tuntuu heikolta.
 • Bader Pinot Noir Barrique 2013: Pinot Noir (100%). Viini, jonka nimeämisessä näkyy württembergiläinen logiikka. Paikallisesta Pinot Noir -kloonista valmistetut viinit kulkevat nimellä Spätburgunder ja Burgundista peräisin olevasta, pienempirypäleisestä Pinot Noir -kloonista valmistetut viinit kulkevat nimellä Pinot Noir. 4 viikon maseraatio ja käyminen kokonaisilla tertuilla. Kypsyy barrique-tynnyreissä. Happoja 5,5 g/l, alkoholia 13,5%.
  Läpinäkyvä vadelmanpunainen väri. Kypsän vadelmaisessa ja pippurisen mausteisessa tuoksussa runsaasti aromikasta pinositeettia, hieman makeaa kaakaoisuutta ja hentoa vaniljaa. Suussa hapokas ja intensiivinen; eloisassa ja mehukkaassa makumaailmassa kirsikkaa, tummanpuhuvaa tammea, kevyttä suklaisuutta, hentoa kypsänmakeaa vadelmaa ja aavistus pölyisyyttä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja silkkinen, mitä melko matala tanniinisuus korostaa. Jälkimaussa tyypillistä pinositeettia, makeankypsää kirsikkaa, aromikasta makeaa tammisuutta, maamaista mausteisuutta, pölyistä kaakaota ja kevyttä vaniljaa. Aromikas ja vivahteikas moderni Pinot Noir; hyvin tehty ja tasapainoinen esitys, mutta tyylillisesti varsin yllätyksetön ja tasapaksun turvallinen uuden maailman Pinot Noir. Ei varsinaisesti mitään pahaa sanottavaa, mutta omaan makuuni tammea oli turhan reilulla kädellä ja kokonaisuus tuntui loppupeleissä miljoona kertaa nähdyltä. 20€ hintalappu tuntuu omasta mielestäni ylimitoitetulta.
 • Singer Syrah Barrique 2012: Syrah (100%). Rypäleet kerätty Korber Kopfilta, yhdeltä Saksan lämpimimmistä viinitarhoista. Käytetty ja kypsytetty ranskalaisissa barrique-tynnyreissä. Jäännössokeria 1 g/l, happoja 5,0 g/l, alkoholia 14,5%.
  Melko läpinäkyvä, tumma ja runsas mustanpunainen väri. Makeankypsä, hienostunut ja aromikas tuoksu, jossa pippurista mausteisuutta, musteisuutta, mehukasta karhunvatukkaa ja kevyttä puisevuutta. Suussa täyteläinen, samettisen pehmeä ja kypsänmakea. Moderninpuoleisessa makumaailmassa makeaa tummaa marjaisuutta, vivahteikasta mausteisuutta, hieman kirsikkahilloa, maltillista konjakki-kaakaoisuutta ja ujoa bitteristä pippuria. Kokonaisuus tuntuu korkeintaan keskihapokkaalta, minkä lisäksi melko maltilliset tanniinitkaan eivät tuo merkittävää rakennetta viinille. Pitkässä jälkimaussa tanniinit pyrkivät hieman kuivattamaan suuta samalla kun kielelle jää kypsänmakeaa tummaa marjaisuutta, pippurista mausteisuutta, pölyistä tammea ja hieman alkoholin lämpöä. Varsin kypsänmakea, mehevä ja runsas, moderni Syrah, joka on hieman rakenteettoman oloinen, ja siksi varsin pehmeä ja helppo. Tyylillisesti enemmän Kaliforniaa kuin melko lähellä sijaitsevaa Pohjois-Rhônea. Jäi melko tylsäksi esitykseksi; viinin 18€ hinta on melko kova, kun vastaavantyylisiä uuden maailman Syrah-viinejä saa paljon edullisemmin ihan Suomestakin.
 • Singer Cuvée B Barrique 2011: Cabernet Franc (50%), Cabernet Sauvignon (50%). Viinin "B" viittaa Barbara Singeriin. Vuosikerran parhaat Cabernet-rypäleet on erikseen kerätty tätä viiniä varten ja viiniytetty lajikkeittain. Sekoitettu ja siirretty kypsymään uusiin ranskalaisiin barrique-tynnyreihin 30 kuukaudeksi. Jäännössokeria 2 g/l, happoja 4,9 g/l, alkoholia 15%.
  Tasainen tummanpunainen, hyvin kevyesti läpinäkyvä väri. Runsas, mehevä ja kypsänmakea tuoksu, jossa muhevaa mustaherukkaisuutta ja makeaa tammea. Suussa runsas, täyteläinen ja mehukas. Makumaailmassa luumua ja luumuhilloa, hieman mustaherukkahilloa ja ujoa maitosuklaata. Yleisilme on samettisen pehmeä, helppo ja hyvin moderni. Rakenne on keskihapokas ja kohtalaisen tuntuvan, mutta kypsän ja lempeän tanniininen. Melko pitkässä, runsaassa ja tummanpuhuvassa jälkimaussa kypsää marjamusrkaa, makeaa tammea, mausteista puuta ja ujoa luumua. Todella geneerinen, yllätyksetön ja helppo Cabernet-blendi uuden maailman henkeen; ei tarjoa oikeastaan mitään mielenkiintoista tai persoonallista. Surkea hinta-laatusuhde 28€ hinnalla.
Muutama maisteltu viini.

Vaikka maistelu vedettiin melkoista tykittelytahtia, oli viinejä mielenkiintoista käydä läpi, sillä Singerit viljelevät lukuisia paikallisia ja harvinaisiakin lajikkeita, joita oli mielenkiintoista testailla. Samalla myös vaikutti siltä, että talolla osattiin selkeästi paremmin viinien valmistus paikallisista lajikkeista – valtaosa kansainvälisistä lajikkeista valmistetuista viineistä oli hyvin keskinkertaista, uuden maailman henkeen tehtyä perushuttua varsin korkealla hintalapulla. Sen sijaan paikallisissa lajikkeissa tuntui olevan enemmän persoonaa, eikä viinejä oltu hinnallakaan pilattu. Hauskinta oli huomata, että monet Singerin viinit olivat yllättävän toimivia ja tasapainoisia esityksiä siitäkin huolimatta, että niistä saattoi löytyä jopa kolmattakymmentä grammaa jäännössokeria!

Maistelun päätteeksi Barbara Singer vielä hyppäsi mukaan pikkubussiimme ja kuljetti meidät tutustumaan viinitalon omiin köynnöstarhoihin Korbin ympärille levittyville, korkeille rinteille sekä ihastelemaan Korbin kylää sen yläpuolelta.
Barbara Singer, taustalla Korbin kylä.

Vastikään istutettu tarha. Koneella istutukseen meni päivä,
manuaalisesti saman työn kanssa olisi mennyt viikko.
Cabernet Sauvignon valmistautuu uuteen kasvukauteen.

2 kommenttia:

 1. 13 eri viiniä yhdellä rupeamalla arvosteltuna on jo ylisuuri urakka. Kiitettävää, että olet jaksanut silti kerätä kaikista talteen kommentteja tänne meille luettavaksi!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Mutta tarkoititko nyt ylisuurella urakalla luku-urakkaa vai viinien maistelua? :)

   Poista