tag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post5370204925891500725..comments2024-03-18T09:04:04.283+02:00Comments on Viinihullun päiväkirja: Alvear PX 1927Ottohttp://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post-60218138278157893412013-08-05T22:19:20.667+03:002013-08-05T22:19:20.667+03:00Ei kyllä nyt kyseessä oleva viini ole missään nime...Ei kyllä nyt kyseessä oleva viini ole missään nimessä Málagaa, vaan Montilla-Morilesin PX-viiniä. Málaga-viinien on tultava Málagan kaupungin läheisyydestä, mikä kyllä sijaitsee myös Andalusiassa, mutta ei Montilla-Morilesin alueella. Lisäksi jos tämä viini on kypsytetty hiivakukan alla, on se tyylillisesti lähempänä (myöskin lähimailla valmistettavaa) Sherryä kuin Málagaa, jonka valmistukseen ei ymmärtääkseni tuo hiivakukka olennaisena osana kuulu.<br /><br />Mutta se on totta, että Málagaa voi omalla tahollaan pitää muiden Iberian väkevöityjen viinien edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä, sen verran historiaa ko. viinillä on!Ottohttps://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post-14590913747477633422013-08-04T11:37:42.318+03:002013-08-04T11:37:42.318+03:00Eikös tämä ole oikeammin tyypiltään Malaga viiniä,...Eikös tämä ole oikeammin tyypiltään Malaga viiniä, siellähän se Andaluciassa sijaitsee ja samanlaisia viineherkuja siellä tekevät Malaga nimellä. On paikallisten mukaan kaikkien makeiden viinien (Port, Sherry, Moscatel...) kantamuoto. Niin tai näin niin juo ihmeessä hissukseen pois. Itse juuri pullon avasin ja varmaan uuden ostan kun tyhjenee.<br /><br />PirkkaAnonymousnoreply@blogger.com