tag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post2986541391190292279..comments2024-03-18T09:04:04.283+02:00Comments on Viinihullun päiväkirja: Rekolan Panimo Funky LuomuOttohttp://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post-1606818459479585402015-02-11T13:49:44.086+02:002015-02-11T13:49:44.086+02:00Itse asiassa tuo Saimaan Saison on kyllä todella u...Itse asiassa tuo Saimaan Saison on kyllä todella upea american saison -tyylin edustaja, eli tyylipuhdas, perinteinen saison jenkkuhumalilla. Tämä Rekola on maltillisempi ja hillitympi esitys.<br /><br />Periaatteessa saison on yhtä hankala oluttyyli määritellä kuin barley wine, sillä se kattaa valtavan liudan melko erilaisia oluita, joissa ainoa yhdistävä tekijä saisonin tapauksessa on saisonhiiva. Perinteistä tyyliä edustaa Saison Dupont, jota voi löytää joistain isoilla valikoimilla varustetuista baareista ja jota monet panimot tyylillään imitoivat - ja joka monelle edustaa sitä "ainoaa oikeaa" saisontyyliä.<br /><br />"Onko suosituksia mistä lähteä tutustumaan Saisoneihin?"<br /><br />Belgiasta. Monopolista ei tosiaan näitä paljoa löydy, belgejä eli ei. On hyvä aloittaa perusteista, eli Saison Dupontista (joka on siis eri tyylinen kuin Alkosta löytyvä Biologique). Netistä löytyy monia olutkauppoja, joilla on hyvin belgejä katalogissaan, ml. saisonit.Ottohttps://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post-36253083444138602122015-02-10T11:59:28.625+02:002015-02-10T11:59:28.625+02:00Paljon on tullut erilaisia oluita maistettua mutta...Paljon on tullut erilaisia oluita maistettua mutta tämä oluttyyli on jäänyt jokseenkin vieraaksi. Saimaan juomatehtaan näkymys asiasta tuli maistettua ja tykästyin. Onko suosituksia mistä lähteä tutustumaan Saisoneihin? Tämä lähtee ainakin testiin, kovin montaahan näitä ei ainakaan monopolista löydy.Gambinamiäsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post-46917985801494774692015-02-07T14:59:58.794+02:002015-02-07T14:59:58.794+02:00Terve Jari ja kiitos kommentääristäsi, oikein muka...Terve Jari ja kiitos kommentääristäsi, oikein mukava aina kuulla jos meikäläisen perinpohjaisempi analyysi tuntuu osuvan maaliinsa!<br /><br />Itse kyllä kokeilinkin tuon oluen pitkän työpäivän päätteeksi illalla, simppelin juustopastaruoan kanssa, ja homma pelitti erittäin mainiosti! Itse juuri tykkäänkin siitä, että ruokaoluissa katkerot pysyvät maltillisina, sillä ne monesti tulevat ensimmäisenä ruoan omien makujen päälle ja jäävät hallitsemaan. Tästä syystä tämä Funky tuntuikin erittäin kivalta yleisoluelta, jonka voi kuvitella pelittävän varsin monenlaisten syötävien kyljessä.<br /><br />Keep up the good work yourselves!Ottohttps://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-158302886247760787.post-23259485168770972402015-02-06T13:53:59.230+02:002015-02-06T13:53:59.230+02:00Hyvä Viinihullu. Hienosti sait tuotua esille meidä...Hyvä Viinihullu. Hienosti sait tuotua esille meidän oluesta juuri sen, mihin tähtäsimme. Näitä hierottiin viime vuoden testeissä aika monesti ja nyt sait avattua ja puettua sanoiksi sen mitä meidän mielestäkin Funky Luomu on. Uskomme myös, että ajan myötä bretta tuo enemmän sitä funkyä esiin. Blogosfäärin selkein ja tarkin analyysi oluesta. Plussaa vielä siitä, että ajattelit litrahintaa, olemme noin keskikastia käsityöläisoluiden hinnoissa.<br /><br />Kannattaa myös todella kokeilla muutamien safkojen kanssa, miten sopii omaan suuhun. Reseptejä ja omia kommenttejamme löytyy Tuoppi & Sapuska blogistamme. Keep up the good work. t. Jari, Rekolan PanimoAnonymousnoreply@blogger.com